Hlavní obsah

Nový Opel Corsa podstoupí dietu, bude mít i hliníkové díly

Hliníková kapota, celohliníkové motory a odlehčené sedačky ušetří dost na to, aby nová pětidveřová verze Corsa od Opelu vážila bez řidiče méně než tunu. A nižší hmotnost má u auta spoustu výhod.

Foto: Novinky s použitím Opelu

Tady všude nová verze Opelu Corsa hubne.

Článek

Ženevský autosalon letos odhalil dva veledůležité hráče v segmentu autíček do města, Peugeot 208 a Renault Clio. Jejich konkurent z Rüsselsheimu, Opel Corsa, přitom stárne - na trhu je od roku 2014.

Jeho nová generace se má ukázat ještě během letošního roku. A to i přes fakt, že když se Opel stal součástí koncernu PSA, bylo nutné téměř hotovou corsu přepracovat tak, aby stála na platformě CMP. Na které, samozřejmě, stojí i v Paříži odhalený Peugeot 208.

Automobilka se nyní nechala slyšet, že nová verze modelu Corsa bude až o 108 kilogramů lehčí než ta stávající, ovšem rozměry si zhruba zachová. Kde kolik ušetřila, ukazuje na grafice - např. surová karoserie je o 40 kg lehčí než u dosavadního modelu.

Nová verze tedy má bez řidiče vážit méně než tunu. Odlehčení auta má samé výhody - stejně výkonné motory propůjčí lehčímu autu lepší dynamiku a zároveň budou jezdit s nižší spotřebou paliva.

Foto: Opel

Takhle mají vypadat světla příští Corsy.

Automobilka před několika týdny ukázala světla nové corsy a uvedla, že se zákazníci mohou těšit na světlomety IntelliLux s technologií LED Matrix.

Stejně označené světlomety má např. i větší Opel Insignia, ve kterém jsme je nejednou zkoušeli - a byli jsme velmi spokojeni.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Světlomety IntelliLux v loni testované Insignii Country Tourer fungují příkladně.

Reklama

Výběr článků

Načítám