Hlavní obsah

Hyundai Venue bude nejmenším SUV v portfoliu Korejců. Takto vypadá na skicách

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na autosalonu v americkém New Yorku, který své brány otevírá 17. dubna, bude hlavní hvězdou stánku korejského Hyundaie malinký crossover Venue. Zařadí se i pod kompaktní Konu a stane tak zřejmě na pomezí segmentů A a B.

Foto: Hyundai 4x

Venue zcela jistě zaujme spíše extrovertní část populace.

Článek

Zatím však Korejci dávají na odiv jen designérské črty.

Půjde o odvážně tvarovaný vůz, který jako by si rozdělené světlomety vypůjčil například ze zmíněného modelu Kona, kdežto výrazně tvarovanou maskou chladiče se odkazuje i na velký model Santa Fe.

Foto: Hyundai

Očekávat můžeme odlišně lakovanou střechu.

Nahlédnout můžeme i do interiéru. Vidíme centrálně umístěný dotykový displej infotainmentu, tři kruhové ovladače ventilace a světlé čalounění. Svým celkovým rozvržením připomíná současnou generaci vozu Kia Rio.

Hyundai se zatím s podrobnějšími informacemi k novince nešíří. Jasná není motorová paleta, jádro nabídky zřejmě ponese litrový tříválec ve více variantách.

Není dokonce ani potvrzeno, zda se novinka podívá na evropské trhy, i když zrovna v tomto případě je to vysoce pravděpodobné.

Foto: Hyundai

Automatická či dvojspojková převodovka nebude chybět.

Foto: Hyundai

Pes pravděpodobně nebude součástí základní výbavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám