Hlavní obsah

Renault Arkana má sourozence od Samsungu, další SUV s karoserií kupé

Novinky, fra

Čtyřdveřové kupé, tedy karoserie, která se prudce svažuje jako kupé, a přitom má čtyři dveře, je stále populárnější. A to i mezi SUV. A tak Renault resp. Samsung představil na jihokorejském autosalonu koncept XM3 Inspire.

Renault Samsung budou dělat pěkné SUV kupé i pro jihokorejský trh.Video: Samsung

 
Článek

Jde sice jen o koncept, tedy výstavní kus, který zatím nemá sériového sourozence, ale jen v Jižní Koreji. Pokud se na auto podíváte, odhalíte, že tohle není nic jiného než Renault Arkana, který minulý rok představila značka jako předprodukční model v Rusku.

Foto: Renault Samsung (3x)

Samsung XM3 Inspire

Foto: Renault Samsung

Čtyřdveřové kupé na vysokém podvozku

Jaký je rozdíl mezi ruskou a jihokorejskou verzí? Nijak výrazný. Trochu se změnilo barevné schéma, jsou tu malé změny na náraznících, prazích a detailech. Nová jsou také tmavší devatenáctipalcová kola. Bohužel zatím nemáme žádnou fotografii interiéru, a to jak u Arkany, tak i XM3. Ale vzhledem k tomu, že jde o hodně podobný vůz modelu Mégane, tak by zde měla být použita i jeho přístrojovka.

Auto se bude vyrábět. A dokonce už má i určeno kde. Bude to v Busanu. Zatím značka nezveřejnila ani motory, které by chtěla nabízet. Stejně tak je dosud ve hvězdách, zda tohle auto půjde dál do světa.

Foto: Renault Samsung

Karoserie je opravdu elegantní

Anketa

Ohodnoťte známkou Renault Samsug XM3 Inspire
1
100 %
2
0 %
3
0 %
4
0 %
5
0 %
Celkem hlasovalo 9 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám