Hlavní obsah

Mercedes znovu patentoval jméno SLR, supersport má šanci na návrat

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký patentový a známkový úřad (USPTO) zaregistroval nový požadavek značky Daimler na celosvětovou ochranu jména SLR. Jen si ho „pojišťuje“, nebo je to známka nové generace známého vozu?

Foto: Mercedes-Benz

Závodní Mercedes-Benz 300 SLR (W 196 S/1955)

Článek

SLR je legenda. V padesátých letech minulého století vzniklá a dodnes vyzdvihovaná, která byla živená sportovními úspěchy a slavnými jmény jako Stirling Moss či Juan Manuel Fangio. Tato tři písmena už prostě nesmazatelně patří Mercedesu.

Jenže samozřejmě je potřeba to mít pořádně právně podložené. A tak Mercedes-Benz pravidelně musí obnovovat práva na mnoho svých legendárních jmen, aby je nepoužil nikdo jiný. Nové podání právní ochrany SLR by mohlo být i tímto případem.

Foto: USPTO

Patentový spis u amerického úřadu na jméno SLR

Ovšem taky nemuselo. Mercedes se netají tím, že jeho paletu modelů by měl doplnit další sportovní model, který by cílil na opravdu náročnou klientelu. A jméno SLR by se jistě hodilo. Vždyť SLR McLaren se vyráběl mezi lety 2003 a 2010 a na 25 kusů se společná výroba s britskou malosériovou automobilkou obnovila v roce 2013 (McLaren Edition).

A to je už dlouhá doba na to, aby tu byl prostor pro nový vůz stejného jména, aby si ho nikdo nepletl. Zvlášť kdyby auto přišlo na novém technologickém základu, který by byl řekněme elektrický či hybridní…

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SLR Stirling Moss

Anketa

Co je patent na SLR?
Pojistka na jméno
24,6 %
Předzvěst nového auta
75,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 65 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám