Hlavní obsah

Nová dobíječka Tesly prý nabídne dojezd 120 kilometrů za pět minut

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tesla zveřejnila parametry dobíjecí stanice třetí generace. Vlastní síť takzvaných superchargerů doplní stojany, které podle automobilky zvládnou opravdu působivé časy potřebné k dobití.

Foto: Tesla

Tesla Supercharger minulé generace

Článek

Pro Teslu Model 3 se při spárování s rychlodobíječkou Supercharger V3 chystají zajímavé časy. Podle kalifornské automobilky stačí pouhých pět minut k tomu, aby auto ujelo 120 kilometrů. A za hodinu máte nabito na teoretických 1600 kilometrů. Tedy v případě, že to auto a podmínky provozu dovolí.

Nový systém je postaven na zcela nové platformě se základem o kapacitě 1MW a schopností dobíjet jedno auto výkonem 250 kW. Proto, pokud se vrátíme k předchozím číslům, se doba dobíjení zkrátí oproti dnešním rychlým dobíjecím stanicím zhruba o polovinu. Přesnější technické informace budou k dispozici později během roku.

Foto: Tesla

Tesla Model 3

Tesla zároveň uvádí nový systém, který před příjezdem k dobíjecí stanici zahřeje či zchladí baterii na zcela optimální teplotu nejen pro jízdu, ale především pro co nejrychlejší nabíjení. V současnosti najdete takto výkonné stanice jen v Kalifornii, kousek od vedení Tesly. První zcela produkční a veřejné verze budou následovat v květnu. Počítá se i s Evropou, a tak je ve hře i vylepšení českých stanic Tesly u Humpolce, Vestce a v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám