Hlavní obsah

Na autě měl kampaň proti řízení pod vlivem, přesto řídil opilý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berkeley, Kalifornie, USA

Kalifornská policie zadržela řidiče v podnapilém stavu, který měl na autě agitaci proti řízení pod vlivem. Zjevně na něj ale nefungovala, podle policie se „motal“ po celé silnici.

Foto: Profimedia.cz

Podnapilý muž řídil auto s reklamou proti řízení pod vlivem alkoholu. (Ilustrační foto)

Článek

Představte si, že máte na autě obrovskou výzvu proti řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu. Samozřejmě tím přitáhnete pozornost. Kalifornský řidič takto vyzdobeného vozidla ale přitáhl pozornost ještě něčím jiným – šněroval kalifornskou dálnici I-80 přes všechny jízdní pruhy.

Když nejmenovaný řidič ke svému autu přicházel, nápis musel vidět. Stojí na něm v překladu: „Měl bych si nejspíš sehnat odvoz domů“ – a slovo nejspíš je přeškrtnuté, aby to tomu, kdo se na nápis dívá, vnuklo, že by si ten odvoz měl sehnat určitě. Tentokrát ale nápis očividně nefungoval.

Stalo se to v neděli nad ránem; okolo čtvrté hodiny ranní byl motorista zastaven policií. V krvi měl výrazně více alkoholu než současný kalifornský limit 0,8 promile, a tak byl zatčen. Uvedl to příslušník kalifornské dálniční policie Herman Baza.

Ve Spojených státech si tím, že si na auto dáte výzvu proti řízení pod vlivem, můžete něco přivydělat. NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration, Národní úřad pro bezpečnost silniční dopravy) podle Bazy řidičům takto vybavených aut platí.

Reklama

Výběr článků

Načítám