Hlavní obsah

Volkswagen v Česku rozšiřuje paletu motorů pro Touareg. K mání je i osmiválec

Právo, laz

Největší z ryze osobních volkswagenů se konečně dočkal dalších dvou motorů. Vznětový šestiválec doplní ten spalující vyšší ropné frakce, vrcholem nabídky pak bude dieselový osmiválec.

Foto: František Němec, Novinky

Dosud byl Toureg k dispozici jen s třílitrovým vznětovým šestiválcem, který jsme otestovali.

Článek

Volkswagen Touareg třetí generace je na českém trhu již více než půl roku. Dosud sice měli zákazníci k dispozici řadu modelových variant, motor ale mohl být vždy jen jeden ve dvou výkonových verzích - konkrétně třilitrové TDI. Nyní nabídku doplňují další dva agregáty.

Touareg už si do svého výběru mohou zařadit i zájemci o velké SUV se zážehovým motorem. To díky motoru 3.0 TSI. S tímto motorem bude Touareg vyráběn od osmého týdnu roku 2018. Poskytuje nejvyšší výkon 250 kW (340 k) a maximální točivý moment 450 N.m.

Pohonné ústrojí dále vždy zahrnuje osmistupňovou samočinnou převodovku a pohon všech kol. Zákazníci mají na výběr výbavové linie Elegance, Atmosphere a R-Line. Základní cena benzinového Touaregu startuje na 1 739 900 Kč.

Foto: František Němec, Novinky

Zadní partie jsou až usedlé

Zároveň s motorem V6 TSI do nabídky přijíždí také vznětový osmiválec 4.0 TDI V8, jehož produkce startuje ve 22. týdnu. Čtyřlitrový turbodiesel má nejvyšší výkon 310 kW (421 k) a maximální točivý moment 900 N.m.

Základní cena osmiválcového Touaregu byla stanovena na 2 294 900 Kč. Vrcholná motorizace má sériovou výbavu rozšířenou o vzduchový podvozek, lepší kožená sedadla, paket Světla a výhled, přičemž ve specifikacích Elegance a Atmosphere bude výbava V8 TDI rozšířena o 19“ kola z lehkých slitin Tirano.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám