Hlavní obsah

Jak lze továrnou Škody projet za minutu

Novinky, fra

Jeden milion vyrobených vozů je docela zajímavý milník. Pro jednu výrobní linku v Mladé Boleslavi to znamená jedno vyrobené auto každou minutu. Co se dá za minutu stihnout? Přejedou dvě závodní Fabie R5 celou továrnu za tenhle čas? Přejedou. Ale má to jeden háček.

Podívejte na závod dvou závodních modelů Škoda skrz továrnou.Video: Škoda Auto

 
Článek

Ve videu se na startu sejdou dva závodníci, kteří vyrazí na trať po výrobních halách Škody Auto v Mladé Boleslavi. Soutěžáky jsou ovšem řízené rádiem. Závodníci jsou totiž dva čeští řidiči RC závodních modelů Jan Viktora a Jakub Charvát. Krásné záběry dvou aut jsou jak ze skutečné rallye. Však také dokážou vyvinout rychlost až 100 km/h. Taková auta se musí ladit na závody stejně, jako ta skutečná – nastavovat pružení, měnit pneumatiky.

Foto: Škoda Auto 2x

Jan Viktora a Jakub Charvát a jejich stroje

Foto: Škoda Auto

Natáčení samozřejmě nebylo v celku...

Tak se podívejte, jak se dá projet za jednu minutu kolem lisovny, svařovny, lakovny i montovny.

Škodováckému týmu nelze upřít vtip. Když si před nedávnem udělal legraci z cesty na Mars vozu Tesla, a poslal do francouzského městečka Mars svou Škodu Octavia Sportline, celý svět se zasmál. Nebo ještě starší věc – před lety si udělali legraci sami ze sebe a připravili „speciální dětský kočárek jako součást výbavy Škoda Octavia RS“ který byl postavený na stejných kolech, na jakých stálo skutečné auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám