Hlavní obsah

Hyundai pomalu odtajňuje nový hatchback

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím moc neříkající fotografie nového konceptu Hyundai Saga tak nějak nevypadají na velkou senzaci. Ale jen do té doby, než si uvědomíme, do jakého rybníčku s tímhle vozem vjede.

Foto: Hyundai 2x

Huyndai Saga na prvních náčrtech

Článek

Hyundai Saga bude koncept pro autosalon v Sao Paulu. Zde se dnes již podobný model prodává, ale tohle bude něco úplně jiného.

Bude to elektrický koncept kompaktního hatchbacku, který by měl spadat do třídy jako třeba Volkswagen Polo nebo Škoda Fabia. Jistě, koncept nic neřeší. Jenže Hyundai už dávno ohlásil, že takové auto připravuje a jeho premiéra se chystá na polovinu roku 2019! Takže koncept by měl být takový první výkop.

Foto: Hyundai

Saga bude elektromobil

Nový model (dnes prodávaný je označovaný jako HB20X) by měl být hodně prostorný, protože nabídne opravdu velký rozvor. Na rozdíl od sagy ale nenabídne jen elektrický pohon, ale i klasické spalovací jednotky. Měl by tu být tříválcový zážehový litr, ale také čtyřválce o objemu 1,6 litru.

Zatím ještě není úplně jasno, kam HB20X zamíří. Bude to nejspíš jihoamerická oblast, možná to budou USA, kde accent zrovna nezáří a potřebuje nahradit. Nebo to bude Evropa? Ale asi budeme mít zatím smůlu, protože tu máme ještě čerstvou verzi i20.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám