Hlavní obsah

Ferrari už testuje prototyp SUV, zatím dělá tajnosti

Automobilka Ferrari už testuje prototypy SUV Purosangue, byť zatím nikoliv ve vlastních karoseriích. Žádné současné ferrari nesedí nad silnicí tak vysoko, jako mula, zachycená údajně přes plot maranellské továrny.

Foto: Kleber Silva

Takto si SUV Ferrari představuje designér Kleber Silva.

Článek

Ferrari patří k posledním značkám, které ještě nenabízejí SUV, ovšem brzy se to má změnit. Stroj, který má prozatím jméno Purosangue, by měl podle slov automobilky přijít na přelomu let 2019 a 2020.

To znamená, že automobilka již musí pilně pracovat na vývoji - a ten se neobejde bez testování prototypů v reálném světě. Krátké video, zveřejněné minulý týden kanálem SupercarsNews, je toho příkladem.

Karoserie je známá - patří modelu GTC4Lusso, byť je zde upravená a pokrytá maskovací páskou. Jenže Lusso by mělo sedět podstatně blíže k asfaltu, a z toho lze usuzovat jediné - díváme se na testovací mulu SUV značky Ferrari.

Foto: Ferrari

Ferrari GTC4Lusso

Zatím víme jen, že stroj bude mít motor umístěný mezi přední nápravou a kabinou. Jaký motor to ale bude, je otázkou - Ferrari potvrdilo jen, že bude k mání hybrid, anebo čistě benzínové pohonné ústrojí.

Stejně tak je otázkou vzhled; mula ve videu kvůli karoserii Lussa nenabízí ani možnost odhadovat. Designér Kleber Silva, z jehož pera pochází obrázek úplně nahoře, patří k těm, kteří se pokusili vzhled nastínit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám