Hlavní obsah

Nepoužívejte mobil za volantem, varuje nový český klip

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Používání telefonu během řízení je velice nebezpečné. Ví to asi každý, ovšem zejména mladí řidiči do 30 let se tím mnohdy neřídí. Nový klip české kampaně na toto nebezpečí upozorňuje.

Rande - online spot pro kampaň Hlavně bezpečněVideo: Hlavně bezpečně

 
Článek

Podle expertů znamená největší riziko při řízení psaní SMS. Hledání telefonního čísla zvyšuje pravděpodobnost incidentu trojnásobně.

Z pohledu bezpečnosti je používání telefonu během řízení podobné, jako kdyby měl řidi v krvi 0,8 promile alkoholu. Kromě Besipu na rizika spojená s mobilem za volantem upozorňuje i kampaň Hlavně bezpečně.

V novém klipu mladý muž při řízení auta posílá odpovědi medičce, která jej chce někam pozvat. Na rande už se ale nedostanou a s mladým mužem se dívka „setká” v místě, které zcela určitě nezamýšlela. Vyznění je drsné, ale používání telefonu za volantem skutečně vede ke smrtelným nehodám.

Za letošních prvních devět měsíců při dopravních nehodách zahynulo v Česku 413 lidí, o 46 více než loni. Mnoho nehod se stalo i kvůli nepozornosti řidičů. Ministerstvo dopravy chystá novelu více postihující telefonování či psaní zpráv během řízení. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám