Hlavní obsah

První vietnamská automobilka odhalila sedan a SUV. Přiveze je do Paříže

Sedan ani SUV vietnamské automobilky VinFast zatím nemají jména, ale už víme, jak budou vypadat. Co bude pod kapotou, není známo, ale u sedanu to bude téměř jistě pohánět zadní kola a bude to potřebovat výfuky.

Foto: VinFast 3x

VinFast SUV

Článek

Jmenuje se VinFast a jestli budou tahle auta rychlá („fast” - ang. „rychlý”), se teprve uvidí. Co už víme, je, že se právě díváme na produkty první vietnamské automobilky v historii.

Ukážou se i na pařížském autosalonu za necelý měsíc, ale automobilka je světu představuje už nyní. Zatím nemají jméno a ani není známo nic o jejich pohonných ústrojích.

Sedan ale má výfuky, takže to elektromobily dost pravděpodobně nebudou. A všimněte si proporcí auta při bočním pohledu - takhle velký kus plechu mezi předním kolem a dveřmi mívají auta, která mají motor za přední nápravou a pohon zadních kol. Takže můžeme být odvážní a doufat v osmiválec.

Foto: VinFast

VinFast sedan

Vzhled obou vozů je zčásti dílem studia Italdesign a zčásti Pininfariny. Veřejnost vybírala z dvacítky návrhů a nejvíc se líbily skicy Italdesignu, ale karosárna Pininfarina stojí za výsledným dílem, na který se můžeme podívat na fotkách.

Nutno dodat, že opravdu je na co se dívat. Všimněte si chromované linky v přední masce, která připomíná křídla a končí ve skutečně tenkých LEDkových světlometech. Vzadu se opakuje podobný motiv, ovšem tvoří ho červená linka; odhadujeme-li správně, bude celá svítit.

Foto: VinFast

VinFast sedan

Oba vozy čeká představení na domácí, vietnamské scéně koncem tohoto roku. VinFast píše i o exportu, ovšem kam přesně by tahle auta chtěl vyvážet, zatím nezveřejnil. Z prezentace na jednom z největších evropských autosalonů ale soudíme, že Evropa chybět nebude.

Reklama

Výběr článků

Načítám