Hlavní obsah

Kalifornská výstava The Quail ukázala nejexkluzivnější auta světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava The Quail, A Motorsports Gathering na golfovém hřišti Quail v kalifornském městě Carmel, je součástí tzv. Monterey Car Week, tedy Týdne aut v Monterey. Nejedna automobilka tam odhaluje své novinky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výstava The Quail v KaliforniiVideo: AP

 
Článek

The Quail je událost opravdu exkluzivní – limitem je 200 vystavených automobilů a 5000 účastníků, aby nebyla hlava na hlavě. Jeden lístek stojí rovný tisíc dolarů (cca 22 tisíc korun) a všechny bývají vyprodány velmi rychle.

Protože lístky stojí takovou sumu, řada návštěvníků patří k majetnějším, a tedy to jsou pro značky jako Lamborghini nebo Bugatti potenciální zákazníci. To znamená, že je zcela běžné být na Quailu svědky odhalení nějaké novinky. Letos to bylo např.  Bugatti Divo. [celá zpráva]

Foto: Bugatti

Bugatti Divo

Kromě něj se tam ukázalo také lamborghini, o kterém byla řeč už dříve [celá zpráva]. A samozřejmě také spousta dalších aut, nejen nových modelů, ale třeba i specialitek pro vážené sběratele.

Ve videu si můžeme např. prohlédnout Rolls-Royce Phantom in Fuxia, desátý speciální rolls pro sběratele Michaela Fuxe. Je to prodloužená verze nové generace phantomu. Bílý lak na karoserii je unikátní pro tento vůz, jmenuje se Fux Intense Fuxia Pearl, a kabina je čalouněná kůží v ostré fuchsiové barvě.

Ukázal se tam také koncept Nissan GT-R 50, a to vedle běžného R35 GT-R, samozřejmě řada mclarenů, ferrari, porsche, koncept Infiniti Prototype 10 či Jaguar E-Type Zero, nově postavená verze s elektromotorem, kterou leckterý fanoušek považuje za svatokrádež.

Foto: Jaguar

Jaguar E-Type Zero

Ze skutečně historických aut stojí za zmínku zejména Bugatti Type 57SC Atlantic, vůz v hodnotě několika desítek miliónů dolarů, který si ve videu také můžete prohlédnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám