Hlavní obsah

Na Filipínách ničí zabavená auta buldozerem. Smutný osud potkal i lamborghini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipínský prezident Rodrigo Duterte v pondělí přihlížel sešrotování více než šesti desítek importovaných aut a motorek, z nichž nebylo odvedeno clo a zaplacena daň. Pod pásy buldozeru byla zlikvidována vozidla v celkové hodnotě více než pět miliónů dolarů, tedy téměř 110 miliónů korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Filipínách zničili zabavené luxusní vozy, včetně lamborghini a porscheVideo: AP

 
Článek

Prezident Duterte se snaží trestnou činnost potírat velmi ostře a i zveřejnění těchto záběrů je toho součástí - mají odradit případné další pašeráky. I způsob, jakým byla vozidla zničena, je mimořádně brutální - jezdí po nich buldozer.

Celkem takto bylo v provincii Cagayan zlikvidováno více než 60 aut a motorek v hodnotě více než pěti miliónů dolarů (téměř 110 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Lamborghini Gallardo

Není to poprvé, kdy Duterte něco takového nařídil. V minulosti skončil pod pásy buldozeru např. Chevrolet Corvette gen. C3, na celém světě ceněný veterán. [celá zpráva]

Důvod byl stejný - stát nedostal z importu vozů svůj podíl. Podle webu JustLanded.com podléhá na Filipínách dovážený ojetý automobil průměrně 40% clu, 10% dani z přidané hodnoty a pak dani z objemu motoru, která dosahuje 15–100 % hodnoty automobilu.

Při takto extrémním zdanění se samozřejmě objeví lidé, kterým se vyplatí dovézt auta do země nelegálně.

Anketa

Souhlasíte s ničením zabavených aut a motorek?
Ano, pašerákům to patří
9,4 %
Ne, radši je prodat a peníze zužitkovat
90,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 501 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám