Hlavní obsah

Filipínský prezident nařídil sešrotování 30 pašovaných aut včetně ceněné Corvette

Filipínský prezident Rodrigo Duterte nařídil zlikvidovat importované vozy, ze kterých nebyla zaplacena daň, v celkové hodnotě 24,8 miliónu korun. Exemplární demolice 30 aut včetně Chevroletu Corvette C3 měla být výstraha před pašováním aut, kterému ale napomohla sama vláda extrémním zdaněním dovozu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Filipínský prezident Duterte nechal sešrotovat pašovaná autaVideo: Reuters

 
Článek

Filipínský prezident Rodrigo Duterte nechal exemplárně zničit 30 aut jako výstrahu všem pašerákům, co se stane, když se pokusí obejít daňovou povinnost. Možná proto, že se nejednalo o žádné obyčejné krabice na kolech do města, nýbrž o luxusní, sportovní a ceněné automobily. Byly plně funkční a mohly sloužit rodinám k cestě na nákup i fanouškům k potěše.

A snad aby to bylo ještě krutější, do popředí byl postaven Chevrolet Corvette C3. na celém světě ceněný veterán. Jako hromada šrotu skončily také Jaguary, Mercedesy, Porsche nebo BMW.

Foto: Reuters

Sešrotování 30 pašovaných aut na Filipínách z rozkazu prezidenta Duterteho

K vidění byla destrukce aut v celkové hodnotě 1,2 miliónu amerických dolarů (24,8 miliónu korun) a cena některých z nich údajně dosahovala 115 tisíc amerických dolarů (2,4 miliónu korun). Nyní mají hodnotu oceli na váhu.

Tato auta byla na Filipíny propašována. Ovšem důvod, proč někoho napadne na Filipíny pašovat auto, vytvořila sama vláda - ohromně zdanila import.

Podle webu JustLanded.com podléhá na Filipínách dovážený ojetý automobil průměrně 40% clu, 10% dani z přidané hodnoty a pak dani z objemu motoru, která dosahuje 15 -100 % hodnoty automobilu. Při takhle extrémním zdanění se samozřejmě objeví lidé, kterým se vyplatí dovézt auta do země nelegálně.

Reklama

Výběr článků

Načítám