Hlavní obsah

McLaren odtajnil název nového hypersportu. Vyprodaný je dlouho před premiérou

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský McLaren prozradil k novému hypersportu, který je nástupcem legendárního modelu F1, dva detaily. Tím prvním je datum světové premiéry, druhým pak název - Speedtail.

Foto: McLaren

McLaren BP23 (prototyp, 2017)

Článek

Speedtail je složeninou dvou anglických slov, tedy rychlost (speed) a slova tail, které znamená ocas či ohon. O tom, že tento model bude rychlý, nepochybujeme ani v nejmenším a očekáváme výkon okolo 800 koní a nízkou hmotnost.

Připomeňme, že předchůdce, model F1, byl první autem na světě s karbonovým monokokem a při hmotnosti kolem 1,1 tuny dával na devadesátá léta neskutečný výkon - uprostřed umístěný atmosférický dvanáctiválec produkoval 636 koní. Upravený motor původem pocházel od BMW, v McLarenu F1 byl spojen s přímo řazenou šestistupňovou převodovkou. Auto bylo třímístné, řidič seděl netypicky uprostřed.

Foto: Marek Bednář, Novinky

McLaren F1 na Festivalu rychlosti v Goodwoodu 2018

Foto: Marek Bednář, Novinky

McLaren F1 na Festivalu rychlosti v Goodwoodu 2018

Vyprodal se okamžitě

Nový hypersport od McLarenu, vyvíjený s kódovým označením BP23, se nejprve ukáže na soukromé akci pro pár vyvolených, na říjen pak automobilka slíbila světovou premiéru.

Je neuvěřitelné, že všech 106 kusů, které ve Wokingu automobilka vyrobí, se okamžitě prodalo. A to za astronomickou cenu 62 miliónů korun, což je podobná cena, za kterou Bugatti nabízí svůj chiron.

Foto: McLaren

McLaren BP23 (prototyp, 2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám