Hlavní obsah

Harley-Davidson oslaví výročí bez motoru. Vznikne deset retro bicyklů

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to trochu zvláštní, když výrobce legendárních motocyklů oslavuje silničním kolem, ale ono to má vlastně jasnou souvislost. Před sto lety Harley-Davidson skutečně bicykly vyráběl a prodával. A tak je tohle netradiční „stoletá” vzpomínka.

Foto: Harley-Davidson

Harley-Davidson 7-17

Článek

Tohle bude nejlevnější „historický” Harley-Davidson, jaký je možné mít. Zdánlivě mu bude sto let a vyjde na 4200 dolarů, což je skoro sto tisíc korun. Ano, není to málo, ale je to opravdu unikátní počin, který jsme ještě u žádné automobilky nezaznamenali.

K výročí 

Ke 115. výročí si lidé v téhle americké firmě řekli, že je třeba historii připomenout tak trochu jinak. Protože v letech 1917 až 1922 vyráběl Harley-Davidson i kola, která měla podobu motocyklů, jen byla bez motoru (důvodem bylo to, že chtěli tehdy nalákat mladé lidi, kteří ještě neměli na motocykl, ale chtěli prostě vypadat jako motorkáři). A tak vznikl i model 7-17, který dnes znovu ožívá v deseti ručně vyrobených kusech.

Značka zadala specializované firmě Heritage Bicycles, aby toto kolo vyrobila znovu. Oni vzali skutečný originál a rozebrali ho do posledního šroubku. Všechno přeměřili a vyrobili znovu. Jen rám je o kousek větší, aby vyhovoval dnešním požadavkům. Takže tu nenajdete žádné odpružení, přehazovačku, kotoučové brzdy. Vše je téměř tak, jaké to bylo před sto lety, včetně vyražených log firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám