Hlavní obsah

Milánská policie jezdí ve ferrari. Bylo zkonfiskováno mafii

Policie v Miláně dostala Ferrari 458 Spider, které bylo před třemi lety zkonfiskováno mafiánovi. Neuvidíte ho však ve zpětném zrcátku, jak se vás bude snažit zastavit na dálnici. Má sloužit při programech edukace mládeže.

Foto: Ferrari

Ferrari 458 Spider (Ilustrační foto)

Článek

Jezdit ve ferrari je snem nejednoho malého, ale i velkého kluka. V italském Miláně se vám tento sen může splnit, pokud se dáte k místní policii. Do její flotily přibylo Ferrari 458 Spider, jak informuje youtuber Marchettino ve videu.

Supersporty ve službách policie nejsou zas nic tak neobvyklého. Zejména v Itálii je možné vidět lamborghini v policejních barvách a i u nás, na Plzeňsku, jezdí BMW i8 se žlutomodrými pruhy.  [celá zpráva]

Než ale zabředneme do debaty nad mrháním penězi daňových poplatníků, vězte, že tato auta jsou nezřídka darem či zápůjčkou. Česká policie má např. BMW i8 jen půjčené na 20 tisíc kilometrů.

Ono ferrari ve videu bylo v roce 2015 zkonfiskováno mafii a nyní darováno milánské policii. Bílé už bylo, takže jen dostalo zelené pruhy a nápisy a také modré majáky. V kabině kromě ovládání majáků přibyla jen vysílačka.

Není to hlídkový vůz, má sloužit edukaci

Vůz ovšem nebude sloužit k honění „silničních pirátů“ ani skutečných zločinců. Má být používán ve výukových projektech pro mládež. A samozřejmě také jako symbol, že zločin se nevyplácí. Je to ovšem mnohem lepší znázornění než sešrotování zabavených strojů. [celá zpráva]

Milánská policie si ho ale nenechá věčně. Po blíže neupřesněné době bude prodáno v aukci, jejíž výtěžek půjde na dobročinnost - má pomoci obětem zločinů, kterých se dopouštěla či stále dopouští mafie.

Reklama

Výběr článků

Načítám