Hlavní obsah

Takhle prý bude vypadat elektrický Volkswagen

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncept Volkswagen I.D. už je dost starý. Ale Volkswagen na něj nezanevřel. Naopak. Tohle auto se totiž stane skutečně prvním samostatným elektromobilem značky.

Foto: Volkswagen

Volkswagen I.D.

Článek

Volkswagen plánuje představení nového elektromobilu na podzim roku 2019. Elektromobilu, který nebude odvozeninou jen nějakého současného modelu, z něhož se vykuchá spalovací motor a nahradí se elektromotory. Ale skutečně samostatně vyvíjeným modelem, který je od začátku do konce elektromobilem. Má vlastní platformu, má vlastní pohon i akumulátorovou sadu.

A jaký bude design? Tak na to vlastně odpověděl séfdesignér volkswagenu Klaus Bischoff, který dal rozhovor anglickému časopisu Autocar. „Rozměry, design a velikost kol zůstanou stejné jako u konceptu. Legislativa ale zatím neumožňuje náhradu zrcátek kamerovým systémem a elektricky ovládané dveře nenasadíme z finančních důvodů. Jinak je však auto dost podobné.“

Foto: Volkswagen

Volkswagen I.D.

Foto: Volkswagen (2x)

Volkswagen I.D.

Takže to je on. Volkswagen Neo. Ano, tohle bude pravděpodobně jeho jméno. Volkswagen si ho nechal před nějakou dobou patentovat a pro elektromobil do nové doby koncernu je to jméno více než příznačné.

Automobil se nyní dostává do poslední fáze vývoje. Projde testy, a to jak zátěžovými v laboratořích, tak i silničními. Bude se ladit a upravovat a také připravovat na výrobu, která by měla probíhat v závodě ve Cvikově. Ty vozy, které vyjedou z bran, dostanou akumulátory o kapacitě 60 nebo 110 kWh, což by mělo stačit na dojezd 400 nebo 600 km.

Tím hlavním lákadlem má být ale cena. Prý se nemá lišit od naftového Volkswagenu Golf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám