Hlavní obsah

Ford potvrdil svůj první elektromobil, do Evropy dorazí v roce 2020

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford zveřejnil detaily ke svému chystanému elektrickému croosoveru, který bude konkurovat mj. Tesle. Elektrické kompaktní SUV má prozatím název Mach 1 (odkazuje na jeden z letitých mustangů), a jak zjistil britský Autocar, dorazí i do Evropy.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační fotografie

Článek

Očekávejte kompaktní SUV, velké zhruba jako Kuga, ovšem s jiným vnějším designem. Postavené bude na nové platformě C2, a poháněná tak bude mít přední kola. Na stejné modulární platformě je postaven i chystaný Ford Focus.

Ford již dříve naznačil, že nové elektrické vozidlo by mělo mít dojezd téměř 500 kilometrů (300 mil). Prodávat se bude i v Evropě, kde automobilky nově zbrojí do vývoje sportovně-užitkových modelů (protože se velice dobře prodávají), které jsou elektrifikované (protože to snižuje flotilové emise CO2).

Plně elektrické SUV vyvíjí i domácí Škoda, přijde v roce 2020 coby Kodiaq kupé. [celá zpráva]

Do roku 2022 chce Ford v USA nabízet 16 elektromobilů, kupříkladu i obří pick-up F-150 nebo mustanga (oba modely ale budou k dostání i s klasickým benzínovým motorem). [celá zpráva]

Foto: Ford

Ford Kuga 2016

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám