Hlavní obsah

Nákladní mercedes vozí dvoupatrový hotel i s hosty

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojízdné karavany na bázi nákladních vozidel tak neobvyklé nejsou. Mohou být na speciálních podvozcích do terénu, mít luxusní nástavbu, ale dvoupatrový hotel? To tu ještě nebylo.

Dvoupatrový hotel na kolechVideo: Truck Surf Hotel

 
Článek

Základem je nákladní Mercedes-Benz Actros. Na něm si nechali Daniela Carneiro and Eduardo Ribeiro postavit něco speciálního – dvoupatrový surfařský hotel. Oni léta jezdili po světě a přebývali v různých hotelech a soukromých ubytováních.

Ale bylo to problematické, protože surfařská prkna, výbava, vzdálenost od pláže a ta logistika… A tak se rozhodli, že podniknou něco, co tohle všechno odbourá. Začnou sami nabízet ubytování surfařům. Založili si dokonce vlastní cestovku.

Foto: Truck Surf Hotel

Dvoupatrový hotel na podvozku Mercedesu

Foto: Truck Surf Hotel

Dvoupatrový hotel na podvozku Mercedesu

Jen k tomu potřebovali speciální vůz. Na korbě je hydraulicky výsuvná dvoupatrová stavba, která se ve spodní části pak rozšíří na všechny strany. Dole je tedy společná část a nahoře je pět pokojů – čtyři malé kajuty s palandami a jeden pokoj a manželskou postelí.

Samozřejmostí jsou sprchy, kuchyně, televizní příjem. Každopádně kdo chce, může vyrazit s majiteli v tomhle hotelu za pořádnými vlnami. Jezdí podél portugalského pobřeží (od června do října) a pak se přesouvá do Maroka (leden-duben). Samozřejmě je možné si celý vůz pronajmout i na jinou akci, než jen na surfování. Však majitelé jsou také vášnivými horolezci, takže i tohle je možnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám