Hlavní obsah

Tenhle luxus není od BMW nebo Mercedesu. Tohle je Kia

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během dubna představí korejská značka Kia novou generaci modelu K900. První vizualizace ukazují, že tohle auto bude co do komfortu a výbavy směle soupeřit s luxusními značkami z Evropy i Japonska.

Foto: Kia

Kia K900

Článek

Takových snah jsme zaznamenali už spoustu. Japonské a korejské značky se snaží v USA a v Evropě ukrojit výraznější podíl v luxusní skupině aut, což je nejvýdělečnější třída. Tady se točí největší peníze. Zatím ale většina snah skončila s rozpaky.

Kia nyní sází na novou generaci modelu K900, který bude určen primárně pro severoamerický trh. Nabídne proto nový model, který se bude moct směle poměřovat s vozy, jako je Audi A8 nebo Mercedes S. Nová generace má ještě povyrůst a zvýšit pohodlí pro cestující. Je to vidět i na přístrojové desce, která se konečně odpíchla od starého vizuálního konceptu, který dnes můžeme vidět i v mnoha starších a levnějších modelech. Tohle je úplně jiná liga. V centru přístrojové desky je displej s vysokým rozlišením o úhlopříčce 12,3 palců, za volantem je kaplička přístrojů, které nahradil další displej. Na přístrojové desce je kůže, imitace dřeva a kovu.

Foto: Kia

Kia K900

Foto: Kia

Kia K900

Techniku převezme model od oceňovaného modelu Stinger. Bude mít tedy pohon zadních kol a přeplňovaný šestiválec o objemu 3,3 litru. Pravděpodobně však značka představí ještě další variantu.

Zatím se jeví Kia K900 jako výlučně severoamerický model. V případě úspěchu by ale mohl vůz přejít i na další trhy, což by odpovídalo politice značky o nárůstu modelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám