Hlavní obsah

První škodovka od Kabaňova nástupce dorazí příští rok

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňský nečekaný odchod designérského esa Jozefa Kabaně ze Škody do BMW plnil první stránky novin. Vzhledem ke zhruba tříletému vývojovému cyklu se výsledky práce nového šéfdesignéra Škody Olivera Stefaniho objeví až v příštím roce. O jaký konkrétní model půjde, designér neprozradil. Podle našich informací půjde buď o malé SUV, nebo novou generaci spacebacku.

Foto: Škoda Auto

Oliver Stefani, šéfdesignér Škoda Auto

Článek

Škoda je podle Stefaniho v designu velmi dobrá a jeho úkolem je navázat na Kabaňovu práci. "Naše auta by měla být ještě více emocionální, lidé by měli více nakupovat srdcem," uvedl. Škoda by se ale podle něj neměla zaměřovat pouze na mladší generaci, ale nabízet auta pro všechny věkové skupiny.

Současné škodovky, které přicházejí na trh, ještě nesou jasný Kabaňův rukopis. Vývoj nového vozu, než se dostane do výroby, trvá asi tři roky. Stefani se ale už podílel na finální podobě konceptu Vision X, který Škoda představuje v Ženevě. Pracoval na výsledném vzhledu přední části vozu. V sériové podobě má městský crossover vyjet v příštím roce.

Foto: Škoda Česká republika

Škoda Vision X se představuje na autosalonu v Ženevě

Na Vision X se v zadní části místo znaku Škody objevil velký nápis "Škoda", což má podle Stefaniho otestovat reakci zákazníků. V případě kladných reakcí by se nápis mohl objevit rovněž u dalších modelů.

Podle Stefaniho, který do Škody přišel od sesterského Volkswagenu, byla v pořádku veřejností diskutovaná změna přední části Octavie, jež dostala v rámci takzvaného faceliftu dělené světlomety. "Libí se mi, když se auta od sebe liší, když jsou na silnici jasně rozpoznatelná," uvedl s tím, že stejně se od sebe liší také sportovně-užitkové vozy (SUV) v nabídce Škody, tedy Kodiaq, Karoq a nový Vision X.

Reklama

Výběr článků

Načítám