Hlavní obsah

Kodiaq bude mít luxusní verzi Laurin & Klement, přijde s novými motory

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda bude svůj model Kodiaq nabízet v nejluxusnějším výbavovém stupni, tradičně nazvaném Laurin & Klement. Nejluxusnější kodiaq, pojmenovaný po zakladatelích automobilky, bude mít v nabídce dvě motorizace, včetně nového agregátu 1,5 TSI.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Laurin & Klement (2018)

Článek

Verze Laurin & Klement se standardně dodává s 19palcovými koly, Full LED světlomety a mřížkou chladiče s vertikálními lamelami a chromovým dekorem. Na předních blatnících jsou plakety s nápisem Laurin & Klement.

Ty ostatně najdete také v interiéru - na sedadlech a přístrojové desce. Interiér je buď černý, nebo v béžovém provedení. Standardem jsou prvky, za které se v nižších výbavových stupních připlácí: elektricky ovládaná sedadla, audiosystém Canton, hliníkové pedály nebo ambientní osvětlení.

Špičková verze kodiaqu dostane nové motory, které v průběhu roku dostanou i lidovější verze největšího škodováckého SUV. Novinkou je motor 1,5 TSI naladěný na 110 kW (150 k).

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Laurin & Klement (2018)

Nové sedmistupňové DSG

„V případě benzinového motoru 2,0 TSI došlo mj. k navýšení výkonu ze 132 kW (180 k) na 140 kW (190 k). Nové benzinové pohonné jednotky jsou vybaveny filtry pevných částic,” uvedla Alžběta Šťastná z tiskového oddělení.

Novinkou je také sedmistupňová automatická převodovka DSG. Ta je určená pro benzínové motory a obě silnější TDI. Všechny čtyři zmíněné motory mají standardně pohon všech čtyř kol. Adaptivní tlumiče DCC (Dynamic Chassis Control) nejsou standardní součástí, připlatit si je lze pro všechny verze kodiaqu s pohonem všech čtyř kol.

Ve světové premiéře se nejluxusnější varianta kodiaqu ukáže začátkem března na ženevském autosalonu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Laurin & Klement (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám