Hlavní obsah

První SUV s logem Rolls-Royce přijde letos, potvrzen je jeho název

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejluxusnějším (a nejdražším) SUV těchto okamžiků je Bentley Bentayga, ještě koncem letošního roku se to ale změní, na trh přijde první SUV od Rolls-Royce. Ponese stejný název, jaký měl projekt celé roky - Cullinan.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan

Článek

Před třemi lety automobilka z britského Goodwoodu oznámila, že představí své první SUV. A bude stejné jako ostatní rollsy, tedy dokonale zpracované a neuvěřitelně drahé. Jedno ani druhé potvrzeno nemáme, dá se to ovšem celkem bezpečně předpokládat.

Rolls-Royce se tak přidává k luxusním automobilkám, které nabídnou pseudoterénní model. Stejně jako Porsche (Cayenne, již od roku 2002), Bentley (Bentayga) nebo Lamborghini (Urus). Z těch klasických chybí jenom Ferrari, už i to ale oznámilo svůj první sportovně-užitkový model.

Cullinan je pojmenován podle největšího dosud nalezeného diamantu (3 106 karátů) objeveného v roce 1905. Rolls-Royce Cullinan bude po novém Phantomu druhým modelem značky postaveným na nové hliníkové platformě. Představit by se měl ještě letos, koncem roku. Očekává se cena kolem deseti miliónů korun.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám