Hlavní obsah

Nový Volkswagen Touareg se ukáže koncem března, venku je první skica

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí generace velkého SUV Touareg od Volkswagenu klepe na dveře. Automobilka už oznámila datum světové premiéry i místo, kde se tak stane. Nikoli náhodou to bude koncem března čínský Peking. Na ženevský autosalon tudíž nový touareg nedorazí.

Foto: VW

VW Touareg III (2018)

Článek

Samotná automobilka nový touareg pasuje do role „vlajkové lodi”, tedy svého nej- modelu. Čínský trh je pak pro automobilky z hlediska prodejů ten nejdůležitější a SUV patří k nejvíce rostoucím segmentům. Kupříkladu v Číně by se prodej luxusních SUV měl do roku 2023 zdvojnásobit.

První fotografie a technické detaily oznámí automobilka na speciální akci, která proběhne v pátek 23. března v Pekingu. Výstavní premiéra bude následovat o pár dní později na pekingském autosalonu.

Foto: VW

Volkswagen Touareg (2014, facelift)

Jisté je, že nový VW Touareg nabídne pohon 4x4, vzduchové odpružení, řízení zadních kol a systém stabilizace náklonu karoserie. Očekáváme šestiválcové motory, zda dorazí nástupce vynikajícího V8 TDI, netušíme. Audi Q7 i Porsche Cayenne jej mají a vzhledem k tomu, že touareg je na stejné platformě, není to nereálné.

Současný model stojí 1 370 000 korun. Nabízí se s jedinou motorizací – třílitrovým šestiválcem TDI o výkonu 262 koní (193 kW).

Foto: VW

Volkswagen Touareg (2014, facelift)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám