Hlavní obsah

Genesis, luxusní odnož značky Hyundai, bude mít v USA samostatná prodejní místa

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai Motor America oznámil, že její luxusní odnož Genesis bude mít od roku 2018 samostatná prodejní místa. Zatím výhradně na území Spojených států, kde by měla vzniknout stovka dealerství.

Foto: Genesis

Genesis GV80

Článek

Prodávat své luxusnější modely pod jiným názvem je vcelku běžné a platí to primárně pro asijské značky. Nissan má Infiniti, Toyota Lexus a Hyundai Genesis. Tato značka se okrajově nabízí i na českém trhu, konkrétně sedan G80.

Genesis je luxusněji pojatou značkou korejského Hyundaie, obvykle nabízenou v rámci vyhrazeného prostoru autosalonu, ale stále pod „jednou střechou”. Minimálně v USA by se to letos mělo změnit. Hyundai vydal prohlášení, ve kterém uvádí, že do tří let hodlá po celé zemi postavit sto dealerství.

V USA se v rámci značky Genesis prodávají dva modely, sedan G80 a větší sedan G90. Za loňský rok se v USA v rámci značky Genesis prodalo 20 594 automobilů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám