Hlavní obsah

Koupili byste si supersport Hyundai? Budete mít možnost

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncern Hyundai připravuje supersportovní auto. Přijít má za pět let a bude to hybrid.

Foto: Hyundai

Hyundai N 2025 Vision

Článek

Už nestačí se zaměřovat jen na SUV a auta s velkými prodeji. Všechny automobilky vědí, že nejvíce vydělat se dá na autech drahých, nejlépe luxusních. Jenže ta je těžké prodat bez patřičného loga a podpory značky.

I Hyundai už dávno začal myslet na bohatší klientelu, která mu může přinést vyšší zisky. Založil tak značku Genesis, protože manažer přece nebude jezdit s vozem Hyundai.

Nyní přichází druhá fáze – tvorba image. Hyundai tedy začal připravovat nové supersportovní auto - logo na kapotě bude již zmíněné Genesis, pod kapotou se objeví hybridní pohon. Alespoň to uvedl Luc Donckerwolke (dříve autor Lamborghini Gallardo a Murcielago nebo první generace Škody Octavia) pro australský server Wheels na probíhajícím veletrhu elektroniky CES v americkém Las Vegas, kde Hyundai vystavuje.

Auto s dvojicí sedaček by mělo mít hybrid s relativně malým, ale výkonným spalovacím motorem, který bude mít za úkol pravděpodobně dopovat systém elektřinou a možná i pomáhat v akceleraci. Samozřejmě, že takový projekt není většinou výdělečný, ale automobilky do něj jdou z důvodů, že jim vytvoří nové, lepší jméno.

Jak bude vůz vypadat? Třeba jako koncept Hyundai N 2025 Vision pro hru Gran Turismo? Uvidíme.

Foto: Hyundai 2x

Hyundai N 2025 Vision

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám