Hlavní obsah

Jak bude vypadat SUV Ferrari? Ilustrace staví na Alfě Stelvio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější automobilka světa naskočí do rozjetého vlaku luxusních SUV s docela velkým zpožděním. Jak bude její stroj vypadat, zatím můžeme jen spekulovat - a zkoumat ilustrace. Tady je jedna z nich. Může to vůbec dopadnout dobře?

Foto: Kleber Silva

Ferrari 812 SuperSuv by soutěž krásy nevyhrálo.

Článek

Že Ferrari pracuje na SUV, už víme. Otázkou však stále je, jak bude vypadat. Ilustrace v tomto článku ukazuje vůz trochu ošklivý, ale nikoliv nepravděpodobný. Stojí za ní brazilský designér Kleber Silva, jehož práci jsme tu už měli ve formě Pola Coupé. [celá zpráva]

Máte dojem, že jste tohle auto už někde viděli? Silva vidí „terénní” Ferrari jako dítě Alfy Romeo Stelvio a Ferrari 812 Superfast; ze kterého pochází příď. Podle toho vypadá i jím navrhovaný název vozu - 812 SuperSuv.

Po technické stránce ale crossover Ferrari se Stelviem společného mít asi mnoho nebude. Starší zprávy říkají, že má stát na stejném základě, jako nástupce GTC4Lusso. Jen bude mít na rozdíl od něj dva páry dveří s tím, že ten zadní bude otvírán proti směru jízdy.

Foto: Kleber Silva

Ferrari 812 SuperSuv

Jak bude SUV Ferrari vypadat, je zatím samozřejmě otázkou. Kleber Silva dává určitou představu, byť asi ne příliš přesnou. Idea otvírat zadní dveře proti směru jízdy, aby vůz vypadal jako dvoudveřový, není nová. Zkoušela to např. Mazda RX-8 a její boční dveře jsou velmi kontroverzní.

Jak dopadne Ferrari, je zatím příliš brzy spekulovat. Kombinace designu sporťáku a proporcí SUV se může podařit krásně jako u konkurenčního Lamborghini Urus, anebo taky moc ne. Vše se dozvíme během tří, čtyř příštích let.

Reklama

Výběr článků

Načítám