Hlavní obsah

Konec spekulací. Nová Tesla bude extrémní pickup

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až se konečně pořádně rozjede výroba Tesly Modelu 3, až se dostaví Gigafactory na výrobu akumulátorů a až se začnou prodávat velké náklaďáky Tesla Semi, sporťáky Tesla Roadster a rozeběhne se výroba crossoveru Model Y, pak přijde čas na opravdu velký pickup.

Foto: Tesla 2x

Takhle by mohl vypadat nový pickup od Tesly

Článek

O pickupu už se dlouho spekuluje. Elon Musk už vlastně tento nový vůz sám potvrdil. Jenže to bylo všechno. Teď se na fanouškovském fóru Teslarati objevily vzkazy přímo od tohoto majitele firmy. Elon Musk potvrdil nástup nového vozu:

„Je to pickup, který dokáže naložit jiný pickup. Přesto jej budete moci řídit s klasickým řidičským průkazem na osobní auto...Slibuji, že postavíme nový pickup hned po Modelu Y. Základ konstrukce i designu už mám v hlavě skoro pět let. Zemřu, abych ho postavil.“

Foto: Tesla Motors

Nákres pickupu byl k vidění už na prezentaci Tesly Semi

Na pochyby jednoho z fanoušků, jestli nepůjde jen o zmenšeninu náklaďáku Tesla Semi, reagoval: „Bude velký. Možná trochu větší, než abych si mohl myslet, že změní trh, ale prostě ho postavit chci.“

Takže z jeho odpovědí víme, že se řeší vzdálená budoucnost, která ovšem bude opravdu monstrózní. Pokud někdo z vás někdy viděl americké pickupy, tak jistě chápete, že ty se jen tak na něco nevejdou. Takže tenhle pickup by byl u nás braný spíš za pořádný náklaďák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám