Hlavní obsah

Design mercedesů bude z Francie

Novinky, fra

Všechny mercedesy, které budou navrženy v Evropě, budou mít vizitku Made in France. Nové evropské designerské centrum totiž sídlí ve Francii.

Foto: Mercedes-Benz

Nové designerské středisko Mercedes-Benzu

Článek

Nový rok se u značky Mercedes ponese nejdřív ve slavnostním uvedení nového domu. Netradiční válcovitá architektura nového evropského designerského centra bude v sobě skrývat kompletní zázemí pro šedesát nejlepších designérů z celého světa. A ti se budou mít opravdu dobře. Vždyť jde o krásné místo na Azurovém pobřeží nedaleko města Antibes.

A proč se výrobce automobilů přestěhoval právě tam? Protože stojí uprostřed takové zvláštní průmyslové zóny, které se říká „Francouzské Silicon Valley“. Sídlí tady snad všechny nejdůležitější světové technologické firmy – Huawei, Havlet Packard, SAP a 2000 dalších. Je tu jedna z největších „porodnic“ startupů a také interdisciplinární investorská „banka“.

Foto: Mercedes-Benz

Nové designerské středisko Mercedes-Benzu

Mercedes si uvědomuje, že nová doba přinese něco jiného než to, co tu bylo v minulých letech. Že propojení mezi světem jedniček a nul se světem automobilů bude stále silnější. A proto tu bude sídlit jejich veledůležité centrum pro design.

Ovšem automobilka nemá jen tohle jedno centrum. Další má v Itálii u jezera Como, jedno v Číně a dvě v americké Kalifornii. Všechny jsou spolu samozřejmě úzce spojeny, a to jak elektronicky, tak i vzájemnou výměnou odborníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám