Hlavní obsah

Úkol splněn - sedmdesát zákazníků dostalo v roce 2017 Bugatti Chiron

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vytyčit si reálné cíle a ty pak plnit. To je úkol každé firmy. Bugatti počítalo s tím, že tento rok uspokojí sedmdesát svých zákazníků dodávkou nejnovějšího vozu Bugatti Chiron. Stalo se.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron 42 seconds

Článek

Ve francouzském Molsheimu mají důvod k radosti. Už hodně automobilek, které byly závislé na jednom jediném, a navíc extrémně drahém voze, zkrachovalo. Jistě, Bugatti se to s koncernem VW za zády krásně prodává, když na jednom autě může tratit klidně milióny. Ale o to nejde. Kdyby nebyl o Bugatti zájem, v době kauzy dieselgate by brány továrny zabouchlo vedení koncernu dřív, než by stačili všichni dělníci odejít.

Plán prodeje, výroby a doručení sedmdesáti superdrahých vozů (Bugatti Chiron stojí kolem 100 miliónů korun) byl naplněn. Auto s šestnáctiválcem do W je extrémně obtížné vyrobit, vždyť součástí jeho konstrukce jsou i materiály z leteckého a kosmického průmyslu. Jen vytvoření karoserie z uhlíkových vláken je přímo umělecké sochařské dílo.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron 42 seconds

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron 42 seconds

Bugatti tedy slaví i přesto, že titul nejrychlejšího sériového vozu světa nyní patří Švédům. Před nedávnem totiž oficiálně porazil Bugatti Veyron jeho konkurent Koenigsegg Agera RS. [celá zpráva]

Bugatti však plánuje odpověď, jen co dostane pneumatiky, které vydrží tak extrémní zátěž.

V současné době bylo prodáno 300 kusů Bugatti Chiron. Limitovaná výroba končí na čísle 500, takže už jsme za půlkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám