Hlavní obsah

Jak Němci vzdávají hold americkému Jeepu Willys

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legenda mezi terénními i armádními auty Jeep Willys byl vzorem pro úpravu německé firmy Geiger Cars, která vzala současný Jeep Wrangler a udělala z něj, řekněme, důstojné retro.

Foto: Geiger Cars

Jeep Wrangler jako pocta Jeepu Willis

Článek

Některé takové pokusy skončí mezi trapností a nudou. Ne však tenhle tunig firmy Geiger Cars, která je spíš známá tuningem supersilných amerických vozů.

Foto: Geiger Cars

Samozřejmě, že to není szejné jako jeho předchůdce, ale vypadá pěkně

Foto: Geiger Cars

Oka na převážení vrtulníkem jsou vepředu i vzadu

Tenhle wrangler není přebudovaný, aby se co nejvíce přiblížil tomu stroji, který svou pouť začal v roce 1940. Je zajímavé, že to vlastně ani není zapotřebí. Stačilo dát dvoudveřovému vozu speciální armádní zelený olivový nástřik. A to samozřejmě všeho, nejen karoserie, ale i dílů podvozku a kol. Na karoserii a dveře dále přidat bílé nástřiky, popisky a vyměnit přední nárazník za terénní s integrovaným navijákem a dvojicí ok. Nová jsou také kola s pneumatikami 265/70 R17. Interiér dostal speciální čalounění, samozřejmě opět v armádní zelené.

Foto: Geiger Cars

Nástřiky jsou podle původních vzorů

Pod kapotou je pak vidlicový benzínový šestiválec, který nabízí dostatečné charakteristiky jak ve výkonu (max 211 kW), tak i v točivém momentu (347 N.m). To vše posílá přes manuální, nebo automatickou převodovku na všechna kola.

Cena auta je v přepočtu asi 1,8 miliónů korun. Ovšem pokud se vám líbí a chcete příští rok s tímhle autem dělat parádu v Plzni na dnech osvobození, pak musíte spěchat. Geiger Cars jich vyrobí jen deset kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám