Hlavní obsah

Dodge Viper při odjezdu ze srazu havaroval. Reakce davu je smutná

Smutná, ba dokonce odporná je reakce davu na nehodu viperu zapříčiněnou přemotivovaným a nedostatečně schopným řidičem. Byla to amatérská chyba, ale pokud má člověk skutečně rád auta, nemůže mít radost z toho, že někdo jiný to své nabourá.

Foto: Dodge

Dodge Viper neodpouští amatérské chyby. (Ilustrační foto, SRT Viper TA)

Článek

Jistě jste viděli nějaké video, ve kterém řidič Fordu Mustang při odjezdu ze srazu příliš šlápne na plyn, vůz nezvládne a do něčeho narazí, v horším případě do lidí. Situace, které jsme díky videu svědky tentokrát, je velmi podobná, jen v hlavní roli není mustang, nýbrž Dodge Viper poslední generace.

Při odjezdu ze setkání Cars & Coffee v texaském Houstonu chtěl řidič trochu předvést, co jeho desetiválec umí. Jenže to přehnal a svůj viper přetočil. Zastavil se o obrubník, o který vylomil obě levá kola a poškodil bok auta. Amatérská chyba – ale že peníze neznamenají zručnost za volantem, svět ví už dlouho.

Co je na tomhle případu nepochopitelné, zarážející, odpudivé – dosaďte si jakékoli podobné adjektivum – je reakce přihlížejících. Na videu slyšíme smích, výskání, prostě projevy radosti. Radosti nad tím, že si někdo poškodil své auto – a je jedno, jestli otřískanou Fabii HTP, nebo zánovní viper.

Tendence lidí přát cizím neštěstí a radovat se z něj je nechutná sama o sobě, ovšem na takovéto události tím spíš. Měli by se tam setkávat lidé, kteří mají rádi auta – ale jak se může někdo, kdo má rád auta, těšit z toho, že někdo jiný naboural svůj vůz?

„No a co, peněz na opravu má určitě dost,” napadne někoho možná. Může to být pravda, viper byl určitě také pojištěný, ale to není v žádném případě omluva. Podívejte se na video a posuďte sami. My doufáme, že se v davu na videu našlo aspoň pár lidí, kteří s řidičem soucítili a z nehody radost opravdu neměli.

Reklama

Výběr článků

Načítám