Hlavní obsah

BMW odhalilo budoucnost značky: auta budou autonomní a elektrická

Novinky, maž

Šéf BMW Harald Krüger se na tiskové konferenci rozpovídal o dalších plánech mnichovské automobilky. Mezi jedny z hlavních cílů patří elektrifikace a autonomní řízení vozů.

Foto: BMW

Harald Krüger, předseda představenstva BMW AG.

Článek

Budoucnost BMW je hodně o elektrických či hybridních modelech. V roce 2025 bude mnichovská značka nabízet 25 elektrifikovaných modelů, včetně 12 plně elektrických vozů. Například v roce 2019 přijde plně elektrické Mini, o rok později dorazí elektrické X3.

„V budoucnu budou všechny elektrifikované modely BMW patřit pod značku BMW i. A mohu vám říci jednu věc: pro BMW i jsme si registrovali nejen názvy od i1 po i9, ale držíme práva také pro BMW X – iX1 až iX9,” uvedl Harald Krüger.

Velký význam budou mít samoříditelné vozy. BMW nedávno otevřelo kampus v Unterschleissheimu nedaleko Mnichova, kde pracuje zhruba 2000 konstruktérů. Mimochodem koncem roku bude na silnicích Mnichova, Kalifornie a Izraele jezdit 40 zkušebních autonomních vozidel BMW řady 7.

Ale smutní nemusí být ani milovníci tradičních BMW, příští rok se do prodeje dostane model M8 - luxusní kupé s osmiválcem o výkonu 800 koní. A kromě něho také něco trochu méně sportovního - obrovské luxusní SUV X7.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám