Hlavní obsah

V Rusku prý vyvíjejí sportovní auto, které je i vznášedlem

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jelikož je Rusko země neomezených možností, postavit se tam dá ledacos. Takže bychom klidně věřili, že se nadšenci ze Samary rozhodli postavit sportovní automobil, který se v případě potřeby vznese.

Foto: Yagalёt

Yagalёt

Článek

Společnost se jmenuje Yagalёt a vydala k tomuto nápadu jen velmi krátkou tiskovou zprávu a jednu skicu. Na ní je vidět roadster s koly z Porsche, jak by to načrtnul kdejaký šikovný fanoušek aut.

Informace ve zprávě hovoří o tom, že základem je prostě sportovní auto, které má na silnici výborné jízdní vlastnosti. Konstrukce se má skládat z velmi lehkých kompozitních materiálů, aby se motor nemusel dřít. Pohonem bude nespecifikovaný elektromotor.

V případě potřeby se tlačítkem v automobilu vysune systém vznášedla, a auto tak bude moct využívat nejen silnice, ale i nezpevněné cesty a vodu. Pokud vše vyjde, na jaře roku 2018 bude prezentován pilotní projekt a do roka by mohl být automobil nabízen k prodeji.

Výhodou proti ostatním létajícím automobilům ve velkých výškách je to, že na rozdíl od nich tohle vznášedlo nepotřebuje pilotní zkoušky ani letištní plochy na vzlet a přistání.

Reklama

Výběr článků

Načítám