Hlavní obsah

Za 2 minuty a 17 sekund prodala automobilka 6000 vozů

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá automobilka by chtěla mít takový nástup na trh, jaký má Lynk&Co. V Číně po otevření internetových objednávek dokázalo jejich SUV s označením 01 trhnout všechny rekordy. Na rozprodej první série 6000 kusů si firma dala tři dny, ale stačily by tři minuty.

Foto: Lynk & Co 3x

Lynk & Co 01

Článek

Dne 17. listopadu otevřela Lynk internetový obchod, kde nabízela svůj nový a zatím jediný model 01. Třídenní lhůta na první objednávky 6000 vozidel z první série se ukázala být zbytečně dlouhá. Všechny vozy byly vyprodány za 2 minuty a 17 sekund.

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co 01

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co 01

Automobilka má po celé Číně pouhých 150 smluvních partnerů, fungujících jako předváděcí centra. Takže hlavní prodejní centrum je na internetu. Celá událost je neuvěřitelná i proto, že značka Lynk byla představena přesně před rokem. Jde o uměle vytvořenou značku, která sice začne v Číně, ale má za úkol hlavně atakovat západní trhy, protože čínské automobilky jako Geely nemají v Evropě dobrou pověst. A proč by zrovna Lynk měla mít lepší? Protože majitelem je tatáž firma Geely, která vlastní Volvo. A Lynk 01 je vlastně Volvo XC40, které nedávno bylo představeno u nás.[celá zpráva]

V Číně se vůz bude prodávat s benzínovým motorem a hybridní pohonnou jednotkou. Základní cena je v přepočtu lehce nad půl miliónem korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám