Hlavní obsah

Jméno nové škodovky prozradila interní prezentace

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není tajemství, že Škoda chystá kodiaq v karosářské verzi pseudokupé (se čtyřmi dveřmi namísto dvou). Interní prezentace zveřejněná na čínském webu PCauto.com.cn ukazuje, jak se pravděpodobně tato varianta bude jmenovat.

Foto: Škoda Auto

Článek

Ne, nebude to Kodiaq Coupé, nýbrž Kodiaq GT. Dvojice písmen na konci znamená Gran Turismo a obecně označuje spíše luxusní automobily, určené pro komfortní cestování na dlouhé vzdálenosti. Ale písmena GT používá i Kia (dokonce pro dva modely), takže to Škodě patrně nikdo nebude mít za zlé...

Automobilka již před delší dobou oficiálně potvrdila, že pseudokupé odvozené z kodiaqu vznikne, zatím ale není zřejmé, zda se bude prodávat i na jiných trzích než v Číně, který je pro škodovku celosvětově největší.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Kodiaq 2,0 TSI

Omlazená fabia i nový spaceback

Jaké další plány má mladoboleslavská automobilka? Kromě omlazené fabie chce Škoda příští rok představit model Spaceback, nástupce Rapidu Spaceback. Nový model jsme krátce měli možnost vidět: má agresivní přední masku, zdůrazňující šířku, trojúhelníkové světlomety a celkově působí úplně jinak než fabia. C sloupek je více skloněný, parádním detailem jsou pak zadní protáhlé svítilny.

Jde o nový model (postavený na platformě MQB A0) nakreslený bývalým šéfdesignérem Jozefem Kabaněm. Na první pohled působí spaceback velmi emocionálně, na poměry Škody až nečekaně odvázaně. Bezpochyby půjde o jednu z nejhezčích škodovek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám