Hlavní obsah

Toyota na tokijském autosalonu ukáže mix SUV a dodávky

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toyota Tj Cruiser svým názvem odkazuje na retro SUV FJ Cruiser, v tomto případě ale jde o koncept pro letošní tokijský autosalon. Ostatně, název cruiser Toyota používá obecně pro svá SUV. Nový koncept překvapí mimořádnou variabilitou.

Foto: Toyota

Toyota Tj Cruiser

Článek

Hranatá retro karoserie odkazuje do minulosti Toyoty a přináší i větší praktičnost než dnešní zaoblené karoserie. A praktičnost, o tu jde v případě konceptu Tj opravdu hodně: vždyť sedačky jdou sklopit do absolutní roviny, a to pak dovnitř dáte starou almaru nebo třímetrové prkno.

Toyota uvádí, že na kapotě, střeše a blatnících jsou použity materiály se speciální povrchovou úpravou odolávající škrábancům i nečistotám. Zajímavostí jsou i obří, dvacetipalcová kola.

Foto: Toyota

Toyota Tj Cruiser

Foto: Toyota

Toyota Tj Cruiser

Japonská automobilka u sériové verze Tj plánuje pohon všech kol, základní provedení ale budou při přenosu síly motoru spoléhat jenom na přední kola. O pohon se bude starat dvoulitrový motor, kterému bude pomáhat elektromotor. Konkrétní data ale automobilka neposkytla, a nevíme také, zda je koncept plně funkční.

Tj je čtyřmístný, na délku měří 4,3 metru a nabízí rozvor náprav 2750 při výšce 1620 mm. Boční dveře jsou posuvné a kapota se vyklápí proti směru jízdy, jako u legendární řady E30 od BMW.

Foto: Toyota

Toyota Tj Cruiser

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám