Hlavní obsah

Jaguar XF Sportbrake za sebou táhl lyžaře rekordní rychlostí

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakou nejvyšší rychlostí byl za autem tažen lyžař? Účastník olympijských her Graham Bell vytvořil nový Guinnessův světový rekord, když jel za autem průměrnou rychlostí téměř 190 kilometrů v hodině.

Jaguar XF Sportbrake za sebou táhl lyžaře rekordní rychlostíVideo: Jaguar

 
Článek

Pokud jezdíte na lyžích, jistě víte, že na hladkém „manšestru” není problém jet osmdesát, ale klidně i devadesát kilometrů za hodinu. Na bezmála dvojnásobek se ale nedostanete nikdy. Graham Bell, člen britské olympijské výpravy, jel za autem průměrnou rychlostí 189,07 km/h.

To je nejvyšší zaznamenaná rychlost, která původní rekord překonává o vynikajících 76 km/h. Rekord padl při teplotě -28 °C v testovacím centru Revi společnosti Jaguar Land Rover za severním polárním kruhem.

Samozřejmě, coby tažné auto by mohl být použit jakýkoliv model obdobného výkonu, ale jaguaru nelze upřít, že vytváří zajímavá videa s virálním potenciálem. Naposledy kupříkladu nechalo kaskadéra Terryho Granta s Jaguarem E-Pace skočit otočku o 270 stupňů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám