Hlavní obsah

Čínské Chery představí SUV pro Evropu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další vstup čínských automobilek na evropský trh je plánován na rok 2018. To by se tu mělo objevit hned několik nových aut, ale se jmény, se kterými si čínskou značku nespojujeme. Stejně bude postupovat i Chery.

Foto: Chery

Nové Chery pro Evropu

Článek

Pokud neznáte značku Chery, pak to není proto, že by to byla nějaká miniaturní firmička. Je to největší čínský exportér automobilů. Z Číny směřovalo už 1,2 miliónu automobilů značky, přičemž minulý rok Chery vyrobilo 700 000 vozidel a 100 000 jich směřovalo za hranice.

Chery je také značka, která nejde cestou ostatních firem v regionu. Už před lety, kdy čínské firmy neuměly ani pořádně přidělat práh auta a na autosalony vozily modely, kterým je přivrtávaly samořeznými šrouby, Chery najímalo zahraniční konstruktéry, technology a hledalo řešení. Vyplácí se.

Foto: Chery

Nové Chery pro Evropu

Teď hledí Chery k Evropě. Na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem představí nové auto, které bude velikostí spadat do kompaktních SUV. Na nové platformě bude stát automobil, který ponese silně elektrifikovanou pohonnou jednotku, a to jak v klasické verzi elektromobilu s dobíjením, tak i hybridu. Samozřejmě nebude chybět i spalovací motor.

Auto bude nabízeno pro ty, kteří myslí progresivně, mají rádi dobrý a výrazný design, potrpí si na dobrou výbavu a také prý na kvalitu. Podívejte se třeba na ovladače klimatizace, vypadají tak, že mezerami mezi tlačítky byste neprocpali ani list papíru, a kolečka mají v sobě zabudované displeje – na jednom s teplotou, na druhém s hodinami. Pěkný nápad.

Foto: Chery

Nové Chery pro Evropu

Značka půjde podobnou cestou jako další firmy z Číny. Nebude prodávat pod svým logem, ale vytvoří zcela nový brand, který bude výhradně pro evropský exportní trh. Stejně to udělalo třeba Geely, když vytvořilo Lynk & Co, což je vlastně čínské auto na podvozku Volva (to patří koncernu Geely).[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám