Hlavní obsah

Čínská Lynk & Co má první automobil, stojí na podvozku Volva

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volvo a čínské Geeely vytvořily automobilku nazvanou Lynk & Co. Ta nyní přichází s prvním modelem, luxusním SUV postaveným na technice Volva. Název modelu není moc originální - jmenuje se jednoduše 01.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínská Lynk & Co představila první modelVideo: AP

 
Článek

O nové značce jsme vás již podrobně informovali, nyní jsou na světě fotografie prvního modelu. [celá zpráva]

Jmenuje se 01 a svým interiérem připomíná současné Volvo XC90. Vnějšek pak částečně vypadá jako Porsche Macan (přední část), ta zadní zase připomíná Range Rover. Ale design je povedený a docela svébytný, ostatně v dnešní době se od sebe inspirují skoro všechny automobilky.

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co 01

Také použitá technika je totožná s SUV modely od Volva - podvozek, zavěšení a blíže nespecifikované pohonné jednotky (tříválce a čtyřválce). Chybět nebude ani plug-in hybrid.

Na délku model 01 měří 4530 mm, je 1855 mm široký a 1654 mm vysoký; rozvor tohoto SUV činí 2730 mm. Převodovka je sedmistupňová dvouspojková, jiná v nabídce nebude.

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co 01

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co 01

A důležitá informace na závěr: nově vzniklá automobilka Lynk & Co chce prodávat nejenom v Americe, ale rovněž i v Evropě. První model se má začít na starém kontinentu prodávat už příští rok a časem mají přijít následovníci. Bližší informace ale zatím nejsou k dispozici.

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co 01

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám