Hlavní obsah

Tesla Model Y bude stát na technice Modelu 3

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elon Musk, majitel firmy Tesla, nikdy nebyl příliš trpělivý. Potřebuje mít všechno co nejdřív, a pokud to nebylo už včera, je pozdě. A tak mění plány i na další model s označením Y. Dostane techniku od nedávno přestaveného Modelu 3.

Foto: Tesla

Tohle je jediný oficiální snímek nové řady Model Y

Článek

Elon Musk ještě nedávno říkal, že Tesla Model Y bude a dostane vlastní platformu. Jenže po třech vozech už ví, že přijít na trh s novým autem je pekelně složité, zvlášť, když se musí vyvíjet od základu znova. A tak po konzultaci s odborníky ze své firmy přehodnotil plány a chce Model Y uvést na trh co nejdřív. Proto ypsilon dostane to, co má pod kapotou 3. Ušetří se tím nejen čas, ale i peníze.

Foto: RMCarDesign.com

Takhle si Y představuje designér z RMCarDesign.com

Tesla Model Y tak završí jednu výrobní řadu, kterou to ale nekončí. Přijdou další auta, která však už tolik genů osobních vozů mít nebudou. Elon Musk například oznámil, že chce nabídnout světovému trhu tahač a pickup. [celá zpráva]

Prý se také uvažuje o minivanu a nástupci vůbec prvního vozu značky Tesla – Roadster.

Foto: Tesla

Tesla Model 3

Ovšem to, co teď nejvíc všechny ve firmě pálí, je nedokončená továrna Gigafactory na akumulátory, kterých je v současné době zoufale málo. Expanze do Evropy a na jiné trhy pak potřebuje další továrnu na Starém kontinentu, o které se v současnosti jedná. Ve hře je i Česká republika.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám