Hlavní obsah

Maserati bude za dva roky elektrické

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrifikace automobilů postupuje velmi rychle kupředu. I takové ikony výkonných aut s velkými benzínovými motory, jako je Maserati, podlehnou trendu. Už za dva roky.

Foto: Maserati

Maserati Alfieri

Článek

Sergio Marchionne, šéf koncernu Fiat-Chrysler (FCA) řekl během konference s investory, že do roku 2019 budou všechny řady Maserati elektrifikovány. „To, co je dnes absolutně povinnou otázkou, je osud dieselů. Zvláště v Evropě,“ řekl Marchionne a pokračoval. „Nějaký typ elektrifikace v benzínových motorech je prostě nevyhnutelný.“

Foto: Maserati 2x

Maserati Alfieri

Současné modely jsou nyní v technickém oddělení, kde se zrovna dokončuje jejich úprava. Takže pravděpodobně půjde o hybridní soustrojí. Nový model, který bude vycházet z konceptu Alfieri z roku 2014, bude už snad i plně elektrický. Ovšem problém je, že Fiat zatím neřeší výrobu vlastních akumulátorů, a to přestože jejich potřeba je více než reálná. Vždyť už dnes prodává plug-in hybridní model Pacifica, který svou techniku přesune i do SUV Maserati Levante.

FCA navíc chce mít polovinu všech řad u všech značek s elektrickým pohonem už v roce 2022. A to je už pěkná řádka aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám