Hlavní obsah

BMW řady 7 slaví čtyřicátiny, vznikne limitovaná edice

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejluxusnější BMW v nabídce se začalo prodávat v roce 1977. První generace s interním kódem vydržela ve výrobě do roku 1986. Mnichovská automobilka oslavuje kulaté „narozeniny” speciální edicí. Vznikne jen 200 kusů.

Foto: BMW

První BMW řady 7 (E23) a speciální Edition 40 Jahre.

Článek

Speciální edice nabídne dvě barevná provedení: stříbrnou matnou metalickou barvu Individual Frozen Silver nebo modrou Petrol Mica. Standardem jsou  dvacetipalcová kola a na přání M aerodynamický paket. Uvnitř vynikne kombinace hnědé a světlé kůže na čalounění sedadel.

Obložení interiéru je buď v leskle černé barvě, nebo v leštěném provedení eukalyptového dřeva s rovnými vlákny (v hnědé barvě Smoke Brown). Na karoserii a v interiéru jsou plaketky s nápisem „7 Jahre 40“.

Foto: BMW

První BMW řady 7 (E23) a speciální Edition 40 Jahre

Výroční edice bude v nabídce od října 2017 se standardním nebo prodlouženým rozvorem, a to se všemi nabízenými motory (šest, osm nebo dvanáct válců, případně hybridní provedení).

BMW řady 7 Edition 40 Jahre si odbude svou světovou premiéru na autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem. Vyrobí se pouhých 200 kusů, prodejní cena zveřejněna nebyla.

Řada 7 se od roku 1977 vyrábí v závodě Dingolfing v Německu. Vzniklo celkem šest generací, ta poslední se vyrábí od roku 2015.

Foto: BMW

První BMW řady 7 (E23) a speciální Edition 40 Jahre

Foto: BMW

První BMW řady 7 (E23) a speciální Edition 40 Jahre

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám