Hlavní obsah

Audi A8 bude i masírovat chodidla

Nová vlajková loď Audi A8 bude brzo na trhu. Bude nabízet nebývalé pohodlí, a to díky mnohým technologiím, které zatím nikdo jiný nemá.

Nové Audi A8 bude i masírovat chodidlaVideo: Audi

 
Článek

Audi postupně uvolňuje vtipná videa na téma Spider Man (Audi je samozřejmě sponzorem nového dílu), kde ukazuje technologický pokrok svého vozu. [celá zpráva]

Audi A8Video: Audi

Dobrá, automatické parkování nebo brzdění před překážkou má už dnes i kdejaký „lidový“ vůz. O samočinné jízdě, kdy bude moct řidič sundat ruce z volantu a odpočívat také. Ale jsou tu i jiné vychytávky.

Audi třeba myslelo i na nebývalé pohodlí cestujících vzadu. Audi A8 je samozřejmě manažerský vůz, takže sedadlo vpravo vzadu je to důležité. A tady je možné mít i zajímavou novinku. V sedadle spolujezdce je v zadní straně speciální systém masáže chodidel.

Systém hybridu a aktivního pružení nové Audi A8Video: Audi

Tak například aktivní podvozek a mild hybrid. Začneme tím hybridem. Jde o systém, který využívá 48voltový systém, takže je výkonnější, účinnější a silnější. To zajímavé je však aktivní pružení. Systém sleduje vozovku před sebou a okolí a podle toho upravuje pružení. Tak například v zatáčkách eliminuje naklánění karoserie, stejně jako při brzdění.

Foto: Audi

Audi A8

Pokud auto zaregistruje nebezpečí bočního nárazu, trochu se přizvedne, aby náraz nešel přímo do kyčle cestujících, ale do deformačních zón na podvozku. Kamera navíc sleduje vozovku a přizpůsobuje pružení stavu vozovky. Takže například při přejezdu retardéru nepocítí posádka prakticky nic, protože tlumič se prostě přizpůsobí tvaru prahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám