Hlavní obsah

Nissan bude víc nabízet auta sportovní divize Nismo

Kdo zná Nissan, možná zná Nismo. Ale spíš ne. Nismo je speciální divize japonské značky, která dělá sportovní verze. Jenže dosud jsou prodeje slabé – jen 15 000 kusů za rok celosvětově. To se má změnit.

Foto: Nissan

Nissan GT-R Nismo

Článek

I Nissan vycítil, že zájem z řad zákazníků o lepší auta je vysoký. A tak podobně jako jiné značky, chce víc nabízet a tlačit svou divizi Nismo, která dokáže udělat i z terénního Nissanu Patrol sportovní náčiní. [celá zpráva]

Foto: Nissan

Nissan Patrol Nismo

Nismo by mělo být nabízeno na všech trzích, kde je dnes Nissan zastoupen, takže Českou republiku nevyjímaje. Samozřejmě že některé věcičky, jako asi právě ten patrol se k nám nedostanou, ale v nabídce budou takové speciality, jako je GT-R, Juke, Note… A podle představitelů značky se rodina sportovních verzí bude ještě rozrůstat. Lidé prostě chtějí lepší auta a jsou ochotni za ně zaplatit.

Ale pozor – Nismo není jen jakýsi sportovní tuning. Tahle divize třeba postavila zajímavý koncept IDx, který byl velmi pozitivně přijat širokou veřejností, ale automobilka si propočítala, že by na něm asi nevydělala, takže do výroby nepůjde. Stejně tak i Nismo pracovalo na Infiniti Q50 Eau Rouge, sedanu s motorem 3,8 l V6 bi-turbo, který ovšem asi do výroby půjde.

Foto: Nissan

Nissan IDx

Foto: Infiniti

Infiniti Q50 Eau Rouge

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám