Hlavní obsah

Seat bude mít třetí SUV, sedmimístný model s technikou kodiaqu

Novinky, maž

Seat na své výroční konferenci oznámil přechod do zisku, což se týká výsledků za minulý rok. Španělská značka také bude mít další dva modely z kategorie sportovně-užitkových vozidel. Sedmimístné SUV bude mít stejnou techniku jako VW Tiguan a Škoda Kodiaq.

Foto: Seat

Náznak budoucího velkého SUV od Seatu

Článek

Seat kromě dvojčete yetiho (atecy) bude vyrábět malé SUV velikosti ibizy a velké sedmimístné, které bude mít stejnou techniku jako VW Tiguan a Škoda Kodiaq.  A protože Španělé nemají superb, bude nové, zatím bezejmenné SUV vlajkovou lodí Seatu.

Nové velké SUV, postavené na modulární platformě MQB, se bude vyrábět v německém Wolfsburgu. Ateca se vyrábí v Kvasinách a nový malý seat se patrně bude montovat ve španělské továrně v Martorellu.

Zde by se mohlo vyrábět i jeho technické dvojče, kterým bude malé SUV od Škody. To automobilka zatím oficiálně nepotvrdila, my jsme však viděli interní dokument, kde se o něm hovoří jako o jednom z „dítek” šéfdesignéra Jozefa Kabaně, který automobilku nečekaně opustil začátkem února. [celá zpráva]

Foto: Seat

Náznak budoucího velkého SUV od Seatu

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq Sportline

Seat konečně ziskový

Španělská automobilka Seat loni poprvé od roku 2007 vykázala provozní zisk. Konkrétně 143 miliónů eur (téměř čtyři miliardy korun). Rok předtím měla ztrátu zhruba 189 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám