Hlavní obsah

Subaru WRX STI sjelo bobovou dráhu ve Svatém Mořici

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka patrně chtěla udělat něco hodně bláznivého, něco, o čem se bude mluvit. A udělala to originálně: vzala jen mírně upravené WRX STI a nechala rallye šampióna, aby sjel ledové koryto nejstarší bobové dráhy světa.

Subaru WRX STI sjelo bobovou dráhu Video: Subaru

 
Článek

Snaha upoutat pozornost v médiích je u zhýčkaných čtenářů čím dál těžší. A tak pokud chtějí firmy něčím zaujmout natolik, že si to lidé budou vzájemně přeposílat, musí udělat něco jedinečného. Třeba Jaguar, když představoval model F-Pace, nechal tento model jet ve dvaceti metrech střechou dolů na looppingové dráze. [celá zpráva]

Subaru teď udělalo něco podobně nevšedního - poslalo svůj ikonický model WRX STI střemhlav dolů ve Svatém Mořici na nejstarší bobové dráze z počátku 19. století. Za volant se posadil trojnásobný britský mistr v rallye a kaskadér z bondovek Mark Higgins.

Kromě několika dílčích úprav mělo použité STI ochrannou klec, užší pneumatiky s hřeby a tužší tlumiče. Jinak nic. Cesta dolů na bobové dráze nebyla jednoduchá a v jednu chvíli jede auto, které utrpělo několik šrámů, po dvou kolech.

Zkušenému řidiči se během bláznivého sjezdu naštěstí nic nestalo a STI dovedl až do cíle. Mimochodem: závodní boby na této trati jezdí rychlostí přes 130 km/h a dosahují přetížení kolem 4,5 G.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám