Hlavní obsah

Hyundai ukázal, jak na sněhu testuje svůj první sportovní model i30 N

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejský Hyundai pilně testuje svůj první ostrý hatchback, respektive své vůbec první sportovní auto. Vychází z nošovické i30 a postavit by se chtěl třeba Focusu ST nebo Golfu GTI.

BEZ KOMENTÁŘE: testování Hyundai i30 N ve ŠvédskuVideo: Hyundai

 
Článek

O Hyundai i30 N, sportovní verzi modelu nižší střední třídy, zatím není známo mnoho. Jen několik kusých informací. O pohon se bude starat vpředu umístěný přeplňovaný čtyřválec o výkonu 250 koní, v silnější verzi údajně až 275 koní.

Poháněná budou s největší pravděpodobností pouze přední kola, vždyť žádný z nejbližších konkurentů nenabízí nic víc než „předokolku”. A zda dostane do vínku samosvorný diferenciál nebo alespoň jeho elektronickou náhražku, to vám zatím říci nedokážeme.

Jak první pokus o sportovní auto s logem Hyundai dopadne, bychom měli vědět nejpozději příští rok. Thierry Neuville, soutěžící v továrním týmu Hyundai Motorsport se speciálem kategorie WRC, který byl také na testování ve Švédsku, si jej velmi pochvaloval, a dokonce jej přirovnal k závodnímu autu. Ale to nelze brát jako bernou minci.

Sesterská Kia v Ženevě vyrukovala s pohledným kupé s pohonem zadních kol Stinger a moc bychom se divili, kdyby ostrá verze i30 zapadla pod průměrem.

Foto: Kia

Kia Stinger GT

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám